Kruiden kunnen beschouwd worden als onze natuurlijke apotheek. Zij fungeren als de olie die ons lichaam soepel en gezond houdt. Avenas maakt u bewust van de kwaliteiten en mogelijkheden die onze natuur te bieden heeft!

Door het gebruik van kruiden kunnen veel ongemakken op een effectieve en natuurlijke wijze opgelost worden. De natuur voorziet ons van alle middelen die nodig zijn om op deze aarde een goed bestaan te hebben. Veel van de natuurlijke kruidenkennis wordt niet meer in het dagelijkse leven toegepast. Avenas brengt de kruiden die we ter beschikking hebben terug tot leven.

Het zijn niet enkel de geteelde kruiden die goed zijn voor ons lichaam. Ook de wilde kruiden, beter bekent als onkruid, zijn een weldaad voor lichaam en geest. Deze kruiden groeien overal om ons heen en toch gebruiken we ze bijna nooit!

Door kruiden regelmatig op het menu te zetten zullen vele welvaartsongemakken zich minder laten zien of geheel van het toneel verdwijnen. Naast verse kruiden kan men ook zeer effectief gedroogde kruiden, kruidenoliën, kruiden tincturen of etherische olie van kruiden gebruiken. 

Gemmotherapie & fytotherapie

Ga naar pagina’s  gemmotherapie en fytotherapie voor meer informatie over . Verder vindt u op deze pagina’s uitleg over diverse kruiden en knoppen. Kijk regelmatig eens op deze pagina’s, want er zullen steeds meer kruiden bijkomen!

Kruidenadvies

Avenas geeft regelmatig kruidenworkshops, maar ook kunt u een afspraak maken voor een individuele advisering.​

  • Fytotherapie – kruidenadvisering 

  • Gemmotherapie

Ook wanneer u nog vragen heeft kunt u gerust contact opnemen voor verder advies!