Al onze technologische, vaak draadloze snufjes veroorzaken elektromagnetische stralingen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid!

Elektrosmog ontstaat wanneer er elektriciteit geproduceerd, getransporteerd of geütiliseerd wordt. Maar ook wanneer er elektromagnetische golven worden afgegeven spreken we van elektrosmog. Dit klinkt voor veel mensen nog erg vaag. Echter wanneer we het uitleggen met alledaagse gebruiksvoorwerpen zal dit duidelijker worden. Dus welke apparaten waarmee u dagelijks werkt geven dit soort straling af?

Smartphones: Doordat de smartphone voortdurend verbinding probeert te maken met het netwerkt creëert deze veelvuldige stralingspieken. Bijna iedereen heeft zijn smartphone meermaals nodig op een dag, maar toch kunt u de straling enigszins beperken door WiFi, mobiel dataverkeer en Bluetooth telkens uit te schakelen wanneer u dit niet gebruikt. Om de straling volledig te blokkeren kunt u het toestel in vliegtuigmodus zetten.

DECT-Telefoons: DECT-telefoons zijn draadloze toestellen die verbonden zijn met het basisstation. Doordat de telefoon constant in verbinding moet staan met het basisstation is er ook een constante straling vanuit het basisstation door de ruimte heen om zo de telefoon te verbinden. Ook babyfoons en andere DECT-toestellen werken op dezelfde manier. Wat kunt u doen? Kies voor een klassieke telefoon met koord!

WiFi: Het is vanzelfsprekend dat een Wifi-netwerk ook een constante straling uitstuurt om zo uw computers, tablets en smartphones te voorzien van internet. Verminder de straling door de router enkel in te schakelen wanneer u het netwerk daadwerkelijk gebruikt en schakel de router zeker ’s nachts uit.

Gezondheidsproblemen

De gezondheidsproblemen die veroorzaakt worden door de elektromagnetische straling zijn erg uiteenlopend. De meest voorkomende klacht is vermoeidheid. Andere mogelijke ongemakken zijn oorsuizen, hoofdpijn, slecht slaapgedrag, huidproblemen, enz.  Klinkt dit bekent voor uw? Dan is het verstandig om hulp in te schakelen. Door enkele metingen en een advies achteraf kan men de straling vaak neutraliseren of zelfs elimineren.

Apparatuur

Heeft u last van een van bovengenoemde problemen? Dan heeft u waarschijnlijk last van straling. Wilt u weten wat deze straling veroorzaakt? Dan is de acousticom 2 een zeer praktisch instrument. Dit apparaat is zeer makkelijk in gebruik, maar ook zeer duidelijk in wat hij aangeeft. Wanneer de acousticom een stralingspiek opvangt zal op de meter af te lezen zijn hoe sterk de straling is. Ook is het mogelijk te achterhalen wat de straling veroorzaakt. De acousticom zal een bepaald geluid maken wat overeen komt met een bepaald soort straling. Hiernaast vindt u enkele geluidssamples.

Het bijgevoegde filmpje is Engelstalig, maar geeft een duidelijke uitleg over de werking van de acousticom 2.

Meten is weten!

Wilt u uw huis of werkplek laten nameten en een advies ontvangen om zo goed mogelijk met straling omte gaan? Neem dan gerust contact op met ons! U kunt er ook voor kiezen om zelf een meetinstrument aan te schaffen via onze webshop.