Geopatische straling is straling die uit de aarde komt. Afhankelijk van waar u zich bevindt kan deze straling een bepaalde invloed hebben op uw lichaam.

Wanneer men aan straling denkt, denkt men vooral aan stralingen afkomstig van een smartphone, WiFi-netwerken, enzovoort. Toch is er ook buiten deze elektrosmog nog een zeer belangrijke bron van straling, namelijk de aarde zelf. Dit soort straling wordt aangeduid als geopatische straling. Enkele voorbeelden van geopatische stralingen zijn onderaardse wateraders, geologische breuklijnen, radioactieve straling, etc.

Voor een mens is het vaak lastig te achterhalen waar deze straling aanwezig is en waar niet. Toch zijn er een hoop aanwijzing binnen handbereik die ons kunnen vertellen of er ergens geopatische straling is of niet. Wie ons daar bij helpt? Dieren en planten! Bepaalde dieren en planten zijn stralingsmijders en zullen dus proberen de straling uit de weg te blijven. Ook zijn er stralingszoekers die bewust de straling opzoeken. Zie de afbeeldingen hiernaast om een indruk te krijgen van de stralingszoekers en stralingsmijders.

  • Stralingsmijders

Om dit te illustreren met een simpel voorbeeld gebruiken we de hond en de kat. Wanneer u de hond een plek geeft in het huis, maar hij nooit in zijn mand kruipt heeft dit wellicht straling als oorzaak. Probeer de mand eens op een andere plek te zetten, waarschijnlijk gaat hij nu graag naar zijn mand toe! Bij een kat werkt het juist heel anders. Wanneer u terugkomt van u werk en de hele dag invloeden van straling over u heeft gekregen, zal uw kat maar al te graag op uw schoot komen liggen. Dit heeft ook een positief effect doordat de kat u als het ware de straling van u wegpakt waardoor u zich snel weer fitter zal voelen!

De bomen, planten en struiken die stralingszoekers zijn, zijn onder andere de kastanje, de brandnetel, de eik, de wilg en de maretak. Bij de stralingsmijders kunnen we kijken naar de gezondheid van de plant, boom of struik om te constateren of er geopatische straling is. Wanneer er knobbels op de stam te vinden zijn, er sprake is van scheefgroei of een dubbele stam betekent dit dat de plant, struik of boom hinder ondervindt van straling,

Wat kunt u doen tegen geopatische belastingen? U kunt allereerst kiezen voor een onderzoek op locatie. Na dit onderzoek kunnen er diverse maatregelen worden getroffen om de straling te minimaliseren. Wanneer u nog extra advies wenst of graag een afspraak maakt kunt u altijd contact met ons opnemen!